Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord


Jouéco gaat voor ecofriendly

Wist u dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt? Dit gebeurt vooral in tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Daarnaast is 80% van alle dieren op de wereld afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken.

Wij bij Jouéco zijn ons zeer bewust van deze indrukwekkende cijfers. Daarom zijn steeds meer en meer artikelen van ons FSC® C134601 gecertificeerd!

Dat wil zeggen dat het hout afkomstig is uit goed beheerde bossen. FSC® bossen zijn anders dan andere bossen, en moeten voldoen aan een enorme lijst met criteria. Door FSC® gecertificeerd hout te gebruiken, dragen wij met elkaar direct bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Dat is belangrijk, want u wilt toch ook eeuwig blijven genieten van zowel onze bossen als van de natuurlijke speelgoedproducten van FSC® gecertificeerd hout!

Onze FSC® gecertificeerde producten zijn te herkennen aan de markering achterop de doos.

FSC®, dat is samen werken aan een betere en groenere toekomst!